Afbeelding
Foto: Pixabay

Weesp schrijft bijna ton aan oninbare belasting af

Politiek

WEESP Het is een opvallende boekhoudkundige reparatie: het oninbaar verklaren van ruim 96.000 euro aan gemeentelijke belastingen over de periode 2011-2018.

Het Weesper college van B en W heeft dat besluit genomen. Het is het totaalbedrag aan belastingen waarvan de gemeente op dit moment niet het idee heeft dat het ooit nog betaald wordt. "Wat niet betekent dat deze belastingaanslagen worden kwijtgescholden", zegt wethouder Léon de Lange (D66) van Financiën.

Noorderzon
Er gaan verschillende verhalen schuil achter de openstaande vorderingen: van overlijden tot faillissement, maar ook schuldsanering en mensen die met de noorderzon zijn vertrokken. Opvallend is dat er in sommige jaren ruim 25.000 euro oninbaar was en dat dat fors is teruggelopen tot minder dan 800 euro in het vorige kalenderjaar. Mogelijk zijn dat effecten en naweeën van de crisis.

Schone lei
We zullen De Lange niet horen zeggen dat het een klein bedrag is, maar afgezet op de totale begroting van 50 miljoen is de financiële schade te overzien. Het tekort kan bovendien grotendeels worden afgeboekt met een speciaal hiervoor ingerichte reserve. De schone lei is nodig omdat Amsterdam de belastingtaken van Weesp gaat uitvoeren.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant