Afbeelding
Foto: Pixabay

Onvoldoende steun voor motie kinderopvang

Politiek

WEESP - Wethouder Heijstee (WSP) werkt hard genoeg mee aan een oplossing voor het tekort aan kinderopvangplekken in Weesp. Dat vindt een meerderheid van de gemeenteraad.

In een motie van de VVD en de PvdA werd het college van B en W opgeroepen om een actieve rol te spelen in het overleg tussen betrokken partijen, op korte termijn met creatieve oplossingen te komen en vergunningsprocedures te versnellen. Alleen mede-oppositiepartij CDA steunde de motie.

Actievader
Justus Cramer, toekomstig inwoner van Weespersluis, initiatiefnemer van een petitie voor meer kinderopvang en mede-oprichter van actiegroep De Kleine Weespers, was weer naar het gemeentehuis gekomen om de raad toe te spreken over het nijpende probleem. Hij wil onder andere dat de gemeente meer werk maakt van tijdelijke locaties voor kinderopvang. Al lijkt er in de afgelopen week meer te gebeuren dan het afgelopen half jaar, volgens Cramer.

Actiestand
Er wordt hard aan gewerkt, vertelde Heijstee de raad. De gemeente doet wat zij in haar, faciliterende, rol kan. "De actiestand staat aan en blijft aanstaan. En niet pas een week, maar al sinds vorig jaar", aldus Heijstee.

Voorrang
Kan de wethouder dan niet in ieder geval kinderopvangorganisaties voorrang geven bij vergunningaanvragen voor een nieuwe locatie, probeerde Laura van Dalen (VVD) nog. Heijstee wilde wel toezeggen daar waar mogelijk prioriteit te geven aan de afhandeling van vergunningaanvragen van kinderdagverblijven, maar alleen als het niet ten koste gaat van de aanvragen van andere burgers.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant