Afbeelding
Foto: André Verheul

Zoeken naar compromis rond Laurentiuskerk

Politiek

WEESP - De beoordeling van het bestemmingsplan voor het Laurentiushof (de directe omgeving van de Laurentiuskerk) ligt voor aan de gemeenteraad. Nu al is duidelijk dat niet aan ieders wensen kan worden voldaan.

Wispe hoopt eind augustus een bierbrouwerij met proeflokaal in de verlaten kerk te openen en wil op het kerkplein een terras. B en W willen dat terras meteen opnemen in het bestemmingsplan. Stichting Bewonersbelangen Weesp, met omwonenden in het bestuur, wil dat terras apart behandelen.

Het bestemmingsplan regelt ook de bouw van drie woningen in de tuin achter de kerk. Eigenaar Cees van Vliet heeft daarover afspraken gemaakt met de achterburen, maar de welstandscommissie kan zich daar niet helemaal in vinden. De woningen komen te dicht op de kerk te liggen, vindt deze commissie.

B en W zien geen mogelijkheden om alle plooien glad te strijken en adviseren de raad het welstandsadvies niet geheel over te nemen. "Er heeft een zorgvuldig proces plaatsgevonden tussen de eigenaar en de omwonenden. Het volledig overnemen van het welstandsadvies kan het gecreëerde draagvlak wegnemen of de financiële haalbaarheid van het plan in het geding brengen", stelt het college. Aan andere opmerkingen uit de buurt is wel tegemoetgekomen. De raadscommissie bespreekt het bestemmingsplan op 2 april. De al eerder verleende vergunning voor de transformatie van de kerk (al in volle gang) is ook verwerkt in het bestemmingsplan Laurentiushof.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant