De stalling bij het station puilt uit.
De stalling bij het station puilt uit. Foto: Sjoerd Stoop

Wethouder kijkt naar meer parkeerplekken voor fietsen

Politiek

WEESP - Verkeerswethouder Léon de Lange wil snel komen met een praktisch plan van aanpak voor het fietsparkeren. Dat vertelde hij aan de gemeenteraad. 

De behoefte aan fietsparkeerplekken wordt steeds groter in Weesp. We laten vaker de auto staan én het aantal inwoners neemt toe. Bij het NS-station is het probleem het grootst, zo komt naar voren uit de recente fietsknelpuntenkaart  van GroenLinks. De fietsenstalling bij het station is weliswaar groot, maar toch structureel onvoldoende toereikend. 

Uitbreiding
De D66-wethouder vertelde dat hij met ProRail in gesprek is over een concreet plan voor uitbreiding van de stalling aan de Leeuwenveldzijde van het station. Hij zegde toe om de uitbreiding aan de centrumzijde nog meer onder de aandacht van ProRail te brengen.

Kerk
Het CDA drong er bij de wethouder op aan om ook op andere plekken in Weesp het uitdijende fietsparkeerproblem te lijf te gaan. Zeker rond de Laurentiuskerk, waar na de transformatie een grotere toeloop wordt verwacht.

Norm fietsparkeren
GroenLinks stelde voor ook een fietsnorm vast te stellen. "Zodat het aantal fietsparkeerplekken meegroeit met het aantal Weespers." Ook dat laat de wethouder uitzoeken. 

Amsterdam hanteert ook een fietsparkeernorm. Daar moet bijvoorbeeld rond een restaurant in het centrum minstens plaats zijn voor 20 fietsen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant