Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

Akkoord met bestemmingsplan voor ‘fantastisch plan’ kerk

Politiek

WEESP - De gemeenteraad van Weesp is donderdag akkoord gegaan met het bestemmingsplan voor het Laurentiushof. Dat betekent dat de weg vrij is om de tuin achter de voormalige Laurentiuskerk aan de Herengracht te bebouwen en voor de toren een terras in te richten.

In de tuin komen drie stadsboerderijen. De opbrengst draagt bij aan de exploitatie van de transformatie van de kerk. In het gebouw komt onder meer een brouwerij van Wispe, met proeflokaal. Bij mooi weer wil Wispe een terras voor de deur. Het nieuwe bestemmingsplan staat dat nu toe.

Terrasstoelen
Nadat bleek dat de stichting Bewonersbelangen Weesp met ontwikkelaar Cees van Vliet vooraf al overeenstemming had bereikt het omvang van het terras, stond niets het groene licht van de gemeenteraad meer in de weg. In het bestemmingsplan zijn 60 zitplaatsen opgenomen, waarbij het college de bevoegdheid heeft om uit te breiden tot maximaal 75.

Veel lof
Veel raadsleden waren lovend over het bereikte resultaat en prezen het goede overleg tussen de ontwikkelaar en de buurt. Wethouder Vos vatte alles samen als: “een fantastisch plan”.

Integriteit
GL-raadslid Christian Pfeiffer verliet de raadsvergadering en nam niet deel aan het debat en de stemming. Dat deed hij uit integriteitsoverwegingen; hij wil met zijn jeneverstokerij aansluiten bij de brouwerij die in de kerk komt.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant