Extra geld om het bestrijden van onkruid natuurvriendelijker te maken.
Extra geld om het bestrijden van onkruid natuurvriendelijker te maken.

Geld voor verkeer, groen en school

Politiek

WEESP In de begroting voor 2020 steekt Weesp extra geld in onder meer straten en groenbeheer. Weesp gaat grasveldjes voorzien van meer wilde bloemen en planten en delen van de versteende openbare ruimte 'onttegelen'.

Deze en andere maatregelen vloeien voort uit een groenbeleidsplan waar nu eenmalig honderdduizend euro voor wordt gereserveerd. Door veranderende wetgeving moet het bestrijden van onkruid natuurvriendelijker. Er moet daarom een nieuw onderhoudscontract worden aanbesteed.

Verkeers- en vervoersplan
In de conceptgemeentebegroting is verder onder meer geld gereserveerd voor een nieuw gemeentelijk verkeers- en vervoersplan. Daarnaast wil het college geld opzijzetten voor het verbeteren van oversteekplaatsen, de verlichting van het Spoorpad en de aanleg van meer fietsparkeerplaatsen bij het station. Daarnaast is er geld nodig voor nieuwe parkeermeters en aanverwante zaken vanwege het nieuwe parkeerbeleid dat in september 2020 ingaat.

Rotonde en school
De aanleg van de rotonde Plataanlaan/Casparuslaan (1,3 miljoen euro) wordt ook in 2020 verwacht. De bouw van de Brede School Weespersluis (9,2 miljoen) is een nog veel grotere investering.

Zorg en werk
Het meeste geld steekt Weesp in zorg en werk (sociaal domein). Met de verwachte inkomsten van het Rijk en lokale heffingen kan de gemeente de begroting van bijna 50 miljoen euro sluitend krijgen zonder belastingverhoging en zonder greep in de reserves.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
"Dit is een zorgprobleem, geen veiligheidsissue" Overlast door verwarde personen groeit al jaren achtereen Algemeen 28 sep, 14:00
Logo
Afbeelding
Nieuwkomersklas Kors Breijerschool Bijzondere klas maakt van kinderen uit alle windstreken gewone leerlingen Algemeen 28 sep, 13:17
Afbeelding
Weesp kan meedoen aan Amsterdamse Pubquiz Algemeen 28 sep, 10:53
Afbeelding
Bingo Versa Welzijn voortaan in kantine FC Weesp Buurt & wijk 28 sep, 08:00
Logo
Afbeelding
Charelle en Floor finishen Tour for Life Zadelpijn, 1,1 miljoen euro en een huwelijksaanzoek Sport 27 sep, 16:00
Afbeelding
Weg is de veiligheid van de Vinex-pallisade Column De Nieuwe Weesper Algemeen 27 sep, 14:00
Afbeelding
Vacatures van de Vrijwilligerscentrale Algemeen 27 sep, 13:00
Logo
Afbeelding
Open Dag het Domijn Ateliers en werkplaatsen open Algemeen 27 sep, 11:20
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief