Afbeelding
Foto:

Jolien Vermeer-van Galen Last gaat van de WSP naar de VVD

Politiek

WEESP Gemeenteraadslid Jolien Vermeer - van Galen Last is per direct vertrokken bij de WSP. Ze heeft besloten over te stappen naar de VVD. 

De Weespse laat weten dat zij en de WSP uit elkaar gegroeid zijn. Omdat ze haar verantwoordelijkheid als raadslid wil blijven dragen, kiest ze ervoor met een andere partij verder te gaan en niet te stoppen met de lokale politiek. Met de VVD voelde ze de meeste draagvlakken en heeft ze altijd prettig samengewerkt, zo laat ze in een korte verklaring weten. 

De WSP is zwaar teleurgesteld. De partij had graag eerst nog met Vermeer - van Galen Last om tafel gewild, maar zegt dat communicatie, praten en ook mediation door de Weespse werden afgewezen. Het steekt de stadspartij dat de politica haar raadszetel (ze is niet met voorkeurstemmen gekozen) meeneemt naar een andere partij. 

De VVD ontvangt Vermeer - van Galen Last ondertussen met open armen: “Deze wens is vanuit haarzelf ontstaan. Wij zijn hierover in gesprek gegaan en hebben geconcludeerd dat er een goede match is tussen de VVD Weesp en Jolien”. 

Later vandaag meer.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant