Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Miner op vrijgekomen zetel ‘totaal onverwachts’

Politiek

WEESP ‘Totaal onverwachts’, noemt GroenLinks Weesp het nieuws dat Maarten Miner op de vrijgekomen zetel van de partij verder gaat als eenmansfractie. De partij stuurde een reactie in naar aanleiding van het artikel van vrijdag in het WeesperNieuws.

Nadat Maaren Miner eerder was opgestapt als wethouder werd afgelopen donderdag Carin Ogier als nieuwe wethouder geïnstalleerd. Een dag later werd bekend dat Miner de vrijgekomen zetel in de gemeenteraad zou betrekken als eenmansfractie.

GroenLinks Weesp was destijds niet op de hoogte van dat plan, laten zij weten. “Het besluit om de vrijgekomen raadszetel in te nemen, heeft hij genomen zonder overleg en zonder ons hierover vooraf te informeren. Het besluit gaat ook in tegen eerder gemaakte afspraken tussen Maarten en GroenLinks waarin Maarten heeft verklaard de zetel terug te geven bij het verlaten van GroenLinks. Het stelt ons teleur dat Maarten deze afspraak nu niet na lijkt te komen en hebben daarom gisteren een moreel appel op hem gedaan. We begrijpen zijn wil om betrokken te blijven maar hopen van harte dat hij inziet dat dit niet in het belang van GroenLinks is en op zijn besluit terugkomt.”

Volgens Maarten Miner ligt de situatie anders. De verhoudingen binnen de partij waren al enige tijd verstoord, vertelt hij. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant