Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Webinar over bestuurscommissie Weesp - Driemond

Politiek

WEESP De gemeente houdt woensdag 16 juni om 20.00 uur een online Politiek Plein over de Weesp/Driemond participatie na de fusie met Amsterdam. De deelnemers kunnen meepraten over de vormgeving van de burgerparticipatie en meer te weten komen over hoe de bestuurscommissie in de praktijk zal werken.

Weesp gaat per 24 maart 2022 officieel bij Amsterdam horen. Weesp wordt een ‘stadsgebied’ van Amsterdam en krijgt een gekozen bestuurscommissie. De Eerste Kamer keurde het wetsvoorstel hierover begin deze week goed. Het dorp Driemond valt nu nog onder het bestuur van Amsterdam Zuidoost, maar wordt in maart 2022 op verzoek van de dorpsraad Driemond toegevoegd aan stadsgebied Weesp. 

Gekozen bestuurscommissie
De gemeenteraad van Amsterdam besluit voor het zomerreces over stadsgebied Weesp. Een stadsgebied is nieuw voor Amsterdam. Hierbij werkt de gekozen Weesper bestuurscommissie binnen de (beleids)kaders van Amsterdam, maar maakt eigen afwegingen en keuzes. De leden van de bestuurscommissie kiezen uit hun midden een dagelijks bestuur.

Bestuur dichtbij inwoners
Deze vorm - een stadsgebied met een gekozen bestuurscommissie - moet ervoor zorgen dat de samenvoeging zo min mogelijk ingrijpt in het dagelijks leven van de Weespers. Dat het bestuur dichtbij de bewoners staat, is een van de 14 kernwaarden die belangrijk zijn voor Weesp en de Weespers, en die zijn opgenomen in het bestuursakkoord tussen Weesp en Amsterdam.

Aanmelden
Het online Politiek Plein van woensdag 16 juni gaat over hoe de bestuurscommissie (en gebiedsgericht werken) in de praktijk zal gaan. Aanmelden kan door voor dinsdag 15 juni 12.00 uur een mail te sturen aan griffie@weesp.nl. Er wordt dan een ZOOM link toegestuurd. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant