Afbeelding
Foto: G.J. Schultz

Wethouder Pels voelt niets voor voorrang Driemonders op woningmarkt

Politiek

WEESP - De gemeenteraad neemt binnenkort een besluit over de Huisvestingsverordening en het is de vraag of raadsleden met wijzigingsvoorstellen komen om Weesp tegemoet te komen. Wethouder Zita Pels is dat in elk geval niet van plan. In elk geval wordt het geen hamerstuk.

Dit bleek vorige week bij de vergadering van de raadscommissie Woningbouw en Volkshuisvesting (WV). De bestuurscommissie Stadsgebied Weesp ziet binnen de nieuwe Huisvestingsverordening die op 1 januari van kracht wordt, graag dat inwoners van Driemond bij het vinden van een sociale huurwoning dezelfde rechten krijgt als de inwoners van Weesp. Dat zou betekenen dat Driemonders sneller over een huis in Weesp kunnen beschikken. Volgens de bestuurscommissie is dat logisch omdat Weesp en Driemond samen Stadsgebied Weesp vormen en bovendien zijn veel Driemonders aangewezen op Weesp.

Eerder bleek dat wethouder Pels hier niets voor voelt. Pels vindt dat voor Driemond geen uitzondering hoeft te worden gemaakt bij het verdeling van het schaarse goed dat woningen zijn. Afgelopen week probeerde Sjaak Oostenrijk, lid van de bestuurscommissie namens de PvdA, de gemeenteraad te overtuigen van het belang hiervan, alsook van het kromme in de situatie die ontstaat door de nieuwe Huisvestingsverordening. Bij het CDA en enigszins bij GroenLinks leek het kwartje te vallen, maar het is bij voorbaat niet duidelijk hoe de hazen uiteindelijk gaan lopen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant