Afbeelding

Fusie? Weesp moet er niet aan denken

Politiek

WEESP - De gemeenteraad van Weesp moet voorlopig niet denken aan een fusie. De partijen zijn dan ook niet van plan om in te gaan op het aanbod van buurgemeente Wijdemeren.

Die gemeente zou graag zien dat Weesp aansluit bij een fusie met Hilversum. Het liefst al in 2019. Weesp ziet daar niets in, en al helemaal niet met Hilversum.

De politieke partijen reageerden woensdagavond. Unaniem spraken zij zich uit voor het doorzetten van de al bestaande samenwerking met Wijdemeren en Stichtse Vecht. Desnoods zonder Wijdemeren. Weesp is sterk, en hoeft op dit moment niet te denken aan een fusie om alle taken goed uit te voeren, zo vindt de raad.

PvdA en D66 vinden echter wel dat het tijd wordt voor een debat met politiek, ondernemers en Weespers over de toekomst op de lange termijn. D66 is bang dat anders de provincie Noord-Holland voor Weesp een beslissing neemt, dat wil de partij voor zijn.

De andere partijen vinden op dit moment zo'n discussie wat vroeg, Ze zijn blij dat er nu eens niet over een fusie gesproken hoeft te worden. 'We moeten geen overhaaste beslissingen nemen, maar alle besluiten rationeel afwegen en nemen op basis van feiten', zo vatte CDA-fractievoorzitter Jan Renzenbrink samen.

Burgemeester Bas Jan van Bochove brengt volgende week het standpunt van Weesp over aan de provincie Noord-Holland in een gesprek. 

Lees ook: GV4-debacle nog vers in het geheugen.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Buurtkamer Aetsveld gaat zaterdag van slot Algemeen 23 sep, 09:29
Logo
Afbeelding
Onderzoek naar waterstromen Groene Vecht? Niks om je zorgen over te maken (vandaag althans) Algemeen 23 sep, 09:07
Logo
Afbeelding
'Dit is de droom' Sientje durft door Algemeen 22 sep, 16:00
Afbeelding
De Grote Clubactie 2022: deze clubs komen aan je deur Sport 22 sep, 15:45
Afbeelding
Oefenpot FC Groningen - ADO Den Haag bij FC Weesp Algemeen 22 sep, 12:28
Afbeelding
De boswachter vertelt Slangen in Gooise natuur Column GNR 22 sep, 11:50
Logo
Afbeelding
Alle 835 beschikbare plekken opgevuld Veel animo bij ouderen voor herhaalprik: ‘Dit is een heel trouwe doelgroep’ Coronavirus 22 sep, 10:00
Afbeelding
Technolab voor groep 7 en 8 Algemeen 22 sep, 08:47
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief