Raad keurt begroting goed
Raad keurt begroting goed

Begroting komt zonder problemen door de raad

Politiek

WEESP - Binnen anderhalf uur was het geregeld: de gemeenteraad van Weesp heeft donderdagavond de begroting voor volgend jaar goedgekeurd. D66, VVD en DSB stemden tegen.

Het is de eerste begroting van de nieuwe coalitie van WSP, GroenLinks en PvdA. Voor 2015 heeft Weesp de financiële zaken aardig op orde. De lokale lasten hoeven niet omhoog en er is geld om alle taken te kunnen uitvoeren.

Donderdagavond boog de gemeenteraad zich over het stuk. De coalitie was dik tevreden over hun eigen werk. Oppositiepartijen waren ook redelijk positief. Alleen VVD, D66 en DSB waren ontevreden over beloftes die waren gemaakt over de uitwerking van het nieuwe bestuursakkoord en vielen over de 100.000 euro die de coalitie zichzelf geeft voor het uitvoeren van het nieuwe beleid.

Kritiek van D66, VVD en DSB is dat die 100.000 euro zo in de begroting staat dat controle erover moeilijk is. Hoofdzakelijk een technisch verhaal. Een voorstel om die 100.000 ergens anders onder te brengen, werd afgewezen. De partijen stemden daarom tegen.


Hier geeft Weesp in 2015 geld aan uit (bedragen in miljoenen euro's). 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant