D66 pleit voor de Blauwe Punt

  Politiek

WEESP - Coalitiepartijen WSP, GroenLinks en PvdA willen de band tussen Weesp en het water versterken en lanceren vele plannen, zoals het verhogen van de Slijkstraatbrug. Maar waarom kijkt de coalitie niet naar het mooiste plekje aan het water? Dat vraagt D66 zich af. Zij lanceren het idee voor 'De Blauwe Punt'.

"Iedereen kent al de Groene Punt. Aan de overkant ligt de Hoogstraat. Die bestaat uit prachtige historische panden, kleine geveltuintjes aan de voorkant, een stoep, heel veel geparkeerd blik, een drukke straat, mooie kastanjebomen die bedreigd worden door ziekte en kap, een stukje gras waar je liever niet loopt vanwege de vele hondenpoep, dan een wandelpaadje met een paar gezellige bankjes waar af en toe iemand wandelt, dan een stevig dijklichaam dat ons moet beschermen tegen een overstromende Vecht en dan het water", zo begint fractievoorzitter Christian Zierleyn op zijn blog. 

Het wandelpad langs de Vecht is volgens Zierleyn niet heel spannend. "Ik heb mij daar altijd over verbaasd. En het meest verbaas ik mij over het laatste stukje, als je bij de Slijkstraat en de Achteromstraat aankomt. Daar houdt het wandelpad ineens op."

Het plan: "De Blauwe Punt loopt van de Sluisbrug tot aan ongeveer de Slijkstraat en is een lange brede trap, die van de stoep langs het dijklichaam langzaam naar beneden loopt en uitkomt op een lange, druppelvormige vlonder net boven het waterpeil. Op de vlonder is ruimte voor een aantal bankjes en je kunt ook op de rand gaan zitten met je voeten in het water. Je ziet de bootjes aankomen vanuit Muiden en de Lange Vechtbrug en ziet ze voor je neus langs varen de sluis in naar Smal Weesp."

Kunstwerk
"Mensen kunnen op de bankjes zitten, maar ook op de trappen zelf. Om te benadrukken dat het de Blauwe Punt is zou je nog een kunstwerk kunnen plaatsen, of een deel van de vlonder cirkelvormig in blauw kunnen laten uitsteken, zodat het helemaal een duidelijk herkenningspunt wordt. Waar zullen we afspreken, bij de Blauwe Punt? Ja, is goed, dan neem ik wat te drinken mee… Ik zie het helemaal voor me. The place to be in Weesp. De gezelligste plek om te vertoeven. Vechten op de Vecht gaat straks om het bemachtigen van het beste bankje op de Blauwe Punt", zo zegt Zierleyn.

Hij wil kijken of Weespers te porren zijn voor het idee. Meer op het blog van D66. 


11 reacties
Elke woensdag het WeesperNieuws per e-mail
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

WeesperNieuws nieuwsbrief

Elke woensdag het WeesperNieuws per e-mail