Afbeelding
Foto: SP/Nynke Vissia

Kamerlid Eric Smaling pleit voor fusiereferendum

Politiek

WEESP - Na vier jaar Tweede Kamer gaat Eric Smaling van de SP voor een nieuwe termijn. Hij is op de kieslijsten voor de Tweede Kamerverkiezingen van woensdag 15 maart de enige Weesper. "Comité Zelfstandig Weesp pleit voor een referendum en daar sta ik volledig achter."

Eric Smaling roept iedereen op te gaan stemmen. 

In het WeesperNieuws vertelt de SP'er over de campagne in verkiezingstijd.  "Elke stem is belangrijk, ook al denken mensen die teleurgesteld zijn in de politiek soms van niet. Maar juist als je teleurgesteld bent, moet je stemmen. Je kunt je afvragen of we in Nederland de ideale vorm van een democratie hebben, maar zolang het deze vorm is, vind ik dat je daar als inwoner een bijdrage aan moet leveren. Kunnen stemmen is een recht waarmee je als burger het politieke proces kunt beïnvloeden."

Even pitchen: waarom moeten we op jou stemmen?
"Ik heb nog niet iets specifieks voor Weesp kunnen doen, maar ik maak me wel hard voor zaken waar Weesp ook mee te maken heeft. Ik heb onder meer Infrastructuur en Milieu in mijn portefeuille. Schiphol groeit als een gek, we moeten ervoor zorgen dat Weesp hier niet de dupe van wordt. Ook maak ik me sterk voor het Groene Hart, waar Weesp deel van uitmaakt."

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant