Afbeelding

Weespers gezocht om mee te sparren over de toekomst

Politiek

WEESP - De gemeente Weesp is druk bezig met de Toekomstgesprekken: bijeenkomsten waarop Weespers hun zegje kunnen doen over de bestuurlijke toekomst van de stad. Waar maken ze zich zorgen over? Waar zien ze kansen? De openbare bijeenkomsten zitten er inmiddels op.

Tijdens die bijeenkomsten doken - zoals verwacht - vooral bekende gezichten op: betrokken Weespers die wel vaker van zich laten horen. Om ook andere mensen te bereiken zijn nu gesprekken met doelgroepen gaande: met vrouwenorganisaties, scholen, sportclubs, ondernemers enzovoort.

Voor 15 mei moeten alle gesprekken zijn gevoerd, want die maandag is er in de Grote Kerk een openbare avond waarop de hieruit voortgekomen aanbeveling 'Weespers aan het woord' wordt gepresenteerd. Deze informatie neemt de gemeente mee in het besluitvormingsproces. De gemeenteraad van Weesp heeft eerder besloten dat de stad niet zelfstandig kan voortbestaan. Er zijn verschillende opties: samenwerken, ambtelijk fuseren of bestuurlijk fuseren. En dat kan met twee gemeenten: Gooise Meren (Bussum, Naarden en Muiden) of Amsterdam. Die keuzes moeten donderdag 9 november gemaakt worden.

Burgers die tijdens de toekomstgesprekken hebben ingesproken, kunnen ook tijdens het besluitvormingsproces blijven meepraten. Er is namelijk een Toekomstpanel in de maak, zodat de gemeente straks een groep betrokken burgers heeft om mee te sparren als er nieuwe zaken aan de orde komen.

Burgemeester Van Bochove roept burgers op zich aan te melden voor dit panel: "Het gaat om de toekomst van Weesp en dus ook over uw toekomst. Nu is hét moment om aan te geven wat u belangrijk vindt, wat u wilt behouden en wat u graag ontwikkeld zou zien. Wat we nu al vaker gehoord hebben is dat mensen hun identiteitsbewijs en rijbewijs graag willen kunnen blijven aanvragen en afhalen in Weesp. Ook horen we dat de City of Wesopa behouden moet blijven. En dat de monumenten op peil moeten blijven. Dit zijn slechts voorbeelden, die aanbeveling wordt veel breder. Maar met de speerpunten hieruit gaan we straks de gesprekken met Gooise Meren en Amsterdam in."

Aanmelden voor het Toekomstpanel kan door te mailen naar toekomstvisie@weesp.nl of bel met (0294) 491 391.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
column Nora Schenk Weespers aan de wijn Algemeen 28 jun, 09:54
Afbeelding
Aanmelden voor cursus Kreatieve Groep Weesp kan vanaf 1 juli Algemeen 28 jun, 09:15
Logo
Afbeelding
Sociale basis In 2023 zes ton extra voor sociale zorg in Weesp en Driemond Algemeen 27 jun, 16:21
Afbeelding
Mysterieuze vlag op stadhuis is Veteranenvlag Algemeen 27 jun, 13:46
Afbeelding
Wijnroute was een groot succes Foto’s 27 jun, 13:07
Afbeelding
Stijn en Rinske beste stoepranders van Weesp Algemeen 27 jun, 11:37
Logo
Afbeelding
Ereburger van Weesp overleden De liefde van Cor Draijer voor de geschiedenis van Weesp zat diep Algemeen 27 jun, 10:29
Afbeelding
Alles werkte mee aan succesvolle 39ste editie Vechtloop Algemeen 26 jun, 15:09
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief