Burgemeester Han ter Heegde van Gooise Meren
Burgemeester Han ter Heegde van Gooise Meren
Dossier: Gemeentefusie

Gooise Meren ziet fusie met Weesp over 5 jaar

  Politiek

WEESP - Als de buurgemeente Gooise Meren de komende jaren nog een keer zou moeten fuseren dan gebeurt dat wat de gemeente zelf betreft alleen met Weesp. En pas over vijf jaar. Dat zegt burgemeester Han ter Heegde van Gooise Meren. De gemeente hoopt verder op rust. 

Er staan de komende jaren meerdere gemeentefusies op stapel, er wordt door de provincie Noord-Holland toegewerkt naar maximaal drie regiogemeenten. Wat Gooise Meren zelf betreft, blijft Gooise Meren buiten schot. Muiden, Naarden en Bussum fuseerden in 2016 tot Gooise Meren. "Van de drie gemeenten is één gemeente dus Gooise Meren. Voorlopig hebben wij ons portie wel gehad. Het fuseren is een groeiproces. We willen de tijd hebben om Gooise Meren goed neer te zetten", aldus de burgemeester. 

Voor Weesp staat de deur wel gewoon open. De burgemeester: "Weesp zou mogelijkerwijs onze kant op kunnen komen. Dat is bespreekbaar voor de meerderheid van de gemeenteraad. Ik zie het niet als een groot probleem als we over een jaar of vijf met Weesp fuseren. Maar geef ons in ieder geval vier jaar rust."

Komend najaar meer bekend
Alle regiogemeenten praten momenteel over hun toekomst. Namens de provincie maakt gedeputeerde Jack van der Hoek een verkenningsronde door de regio om te kijken hoe de gemeenten zelf over hun toekomst denken. 


5 reacties
Elke woensdag het WeesperNieuws per e-mail
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

WeesperNieuws nieuwsbrief

Elke woensdag het WeesperNieuws per e-mail