Foto: Christian Pfeiffer
Dossier: Gemeentefusie

Gaan we bij Amsterdam, maak dan bliksemcarrière bij je politieke partij

  Politiek

WEESP - Nee, we gaan (nog) niet fuseren met Amsterdam. Maar als het zover komt, dan betekent dat niet dat Weespers geen invloed in de gemeenteraad kunnen hebben. Dat zegt burgemeester Bas Jan van Bochove in reactie op opmerkingen tijdens de toekomstpanels.

Tijdens de slotbijeenkomst in de Grote Kerk rekende een van de Weespers voor dat je zelfs met alle Weesper kiesgerechtigden tekort komt voor één zetel in de Amsterdamse gemeenteraad.

Posities innemen
"Maar dan zeg ik: kom op Weespers!. Zelfbewust zoals ik jullie ken, kun je ook op dit punt je slag maken" zo begint Van Bochove op Radio Weesp. "Als je dat belangrijk vindt, zorg dan dat je zo hoog mogelijk komt te staan op de kieslijst van een van de partijen die deelnemen aan de verkiezingen, zodat je in elk geval in gemeenteraad komt. Met andere woorden: je kunt echt méér doen dan ik die avond hoorde. Om de drommel kun je meetellen! Zorg dat je op allerlei manieren in die organisaties van Amsterdam je posities inneemt. Dan kun je een heel eind komen en dan kun je zelfs meer dan één Weesper in de gemeenteraad van Amsterdam krijgen. "

De invloed van Weespers in de nieuwe gemeenteraad is een van de belangrijke afwegingen voor de huidige gemeenteraad in de keuze tussen Amsterdam en Gooise Meren.

Meer weten? Hier ons dossier gemeentefusie

Uit de toekomstpanels (gesprekken met inwoners) kwam naar voren dat de afstand burger-bestuur één van de zorgen is bij een samengaan met Amsterdam. Daar staan (volgens de inwoners van Weesp) onder meer een professionelere organisatie en meer invloed in de regio als pluspunten tegenover.

De gemeenteraad van Weesp maakt in november haar keuze tussen aansluiting bij Gooise Meren of Amsterdam. 

Het fragment over invloed krijgen in de raad

Beluister hier het fragment over invloed krijgen in de raad


Het hele interview staat hier.


6 reacties
Elke woensdag het WeesperNieuws per e-mail
Meer berichten