Afbeelding

Gooise Meren: armen open voor Weesp

Politiek

GOOISE MEREN - Als de gemeente Gooise Meren het mag zeggen gaat het samenwerken of fuseren met Weesp.

De gemeente Gooise Meren laat op alle fronten weten dat de deuren voor Weesp open staan. "We reiken onze buurgemeente graag de hand, want we zien ook echt een groot belang bij het samenwerken of fuseren met Weesp. Het versterkt de bestuurskracht van de regio, maar Weesp is ook van levensbelang voor de regio", aldus wethouder Miriam van Meerten van Gooise Meren.  

Weesp heeft een lijstje met kernwaarden opgesteld waar een fusiepartner aan moet voldoen. "We kunnen op alle facetten 'ja' zeggen", aldus Van Meerten. 

Wachten hoe het verder gaat
Weesp en Gooise Meren praten over samenwerken en fuseren om dat Weesp de gemeente Gooise Meren daarvoor benaderd heeft. Weesp moet samengaan met een andere gemeente omdat het tekort komt om op de lange termijn zelfstandig door te gaan. Naast Gooise Meren praat Weesp eveneens met Amsterdam. Rond november hakt Weesp de knoop door en maakt het een keuze. Voor het zover komt gaat Gooise Meren haar burgers nog benaderen over een toekomst met Weesp. 

Dat Weesp en Gooise Meren elkaar nu zo weten te vinden mag opvallend worden genoemd: zoals bekend probeerden Weesp, Muiden, Naarden en Bussum al eerder te fuseren. Dat plan klapte vijf jaar geleden toen de Tweede Kamer het voorstel wegstemde. Daar ging een flinke anti-fusielobby van Bussum aan vooraf.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant