Afbeelding
Foto: G.J. Schulz

Gooise Meren laat bewoners zegje doen over Weesp

Politiek

WEESP - Bewoners op een bepaalde manier toch betrekken bij de mogelijke fusie met Weesp. Met die gedachte ontvangen 2300 deelnemers van het digitale inwonerspanel Gooise Meren Spreekt komende week een uitnodiging om deel te nemen aan een onderzoek hierover.

De panelleden krijgen verschillende open vragen, onder meer over de kernwaarden die Weesp voor zichzelf heeft vastgesteld. Uiteindelijk bepaalt de gemeenteraad van Weesp in november met wie zij in zee gaat: Gooise Meren of Amsterdam. De gemeente die deze kernwaarden - een soort boodschappenlijstje met belangrijke punten - de meeste aandacht geeft wordt zeer waarschijnlijk de gemeente met wie Weesp wil fuseren.

Tot en met 6 september krijgen de panelleden de tijd om mee te doen aan de peiling. Een week later volgt een door de gemeenteraad georganiseerde inwonersbijeenkomst in het gemeentehuis van Gooise Meren in Bussum. Weer een week later bepaalt de raad wat haar eventuele standpunt over een eventuele fusie met Weesp is.

Hoewel het maar de vraag is wat en hoeveel inwoners precies weten van dit ingewikkelde dossier, meent de raad van Gooise Meren dat het de inbreng van de inwoners bij het bepalen van een definitief antwoord 'op prijs stelt'. De raad gaf al informeel en voorlopig aan open te staan voor een bestuurlijke fusie van 2022. Een ambtelijke fusie kan al eerder.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant