André Wierper van Weesp Marketing.
André Wierper van Weesp Marketing.

Weesp Marketing pleit voor aansluiting bij Amsterdam

Politiek

WEESP Als het aan de ruim 150 vrijwilligers van Weesp Marketing ligt dan kiest de gemeenteraad van Weesp voor een aansluiting bij Amsterdam. In een fusie met Gooise Meren zien ze geen toekomst.

Een peiling onder de vrijwilligers heeft dat uitgewezen, zo meldt voorzitter André Wierper. Weesp Marketing verwacht een boost voor de winkeliers en de horeca, maar ook een visie voor de industrieterreinen.

"Een fusie met Amsterdam betekent dat de Weesper belangen behartigd worden door een capabel en betrouwbaar bestuurlijk apparaat dat in staat is om de herontwikkeling van de spoorlijn, het Weesper station en de Bouhuijstunnel in goede banen te leiden. Wellicht dat ook het doortrekken van het Amsterdamse metronet in zicht komt, wat kansen biedt voor het verder ontwikkelen van het toerisme in Weesp", aldus Wierper.

Niet klaar
Gooise Meren zou nog niet klaar zijn voor een nieuwe fusie en blijft volgens Weesp Marketing hoe dan ook altijd een kleine speler in het gebied tussen Amsterdam en Almere. "Een volgende fusie met het economisch zo mogelijk nog zwakkere Hilversum kan dan ook niet uitblijven", zo neemt hij duidelijk stelling in het debat over de bestuurlijke toekomst van de gemeente Weesp.

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant