Links Rob 't Hart, rechts Ben Lüken.
Links Rob 't Hart, rechts Ben Lüken.

Twee ervaren bestuurders over de toekomst (en ze zijn het niet met elkaar eens)

Politiek

WEESP - Ben Lüken en Rob 't Hart zijn ervaren (oud-)bestuurders in de regio en inwoners van Weesp. De één vindt aansluiting bij Gooise Meren veel beter, de ander vindt Amsterdam de beste optie.

Het WeesperNieuws laat ze deze week allebei aan het woord. 

Identiteit en voorzieningen
Lüken (CDA), oud-wethouder van Weesp en nu wethouder in Blaricum: "Amsterdam is een keuze voor economie, Gooise Meren is een keuze voor het welzijn van de inwoners. Weesp is bovendien een eigenzinnige stad. Om die eigenzinnigheid overeind te houden, moet je niet richting Amsterdam gaan.

't Hart (D66), oud-wethouder in Diemen en twintig jaar werkzaam voor de gemeente Amsterdam: "Je identiteit versterk je het beste samen met Amsterdam. Daar zit het geld en de bestuurskracht. Goede voorzieningen op het gebied van Wmo, sport, cultuur, volksfeesten, noem maar op. Amsterdam stimuleert dat en heeft daar veel meer geld voor dan Gooise Meren."

Invloed op het bestuur
Lüken: "Met de samenwerking in Gooi en Vechtstreek kun je ook goede bestuurskracht bereiken. Als inwoner van Weesp heb je daar veel meer invloed op dan wanneer je kiest voor Amsterdam. Bij Gooise Meren weet je wat je krijgt, bij Amsterdam zijn het voorlopig alleen maar verwachtingen. We zijn met onze voorzieningen al sterk georiënteerd op het Gooi. Ik zie geen aanleiding om dat anders te organiseren. Ik vind dat ondersteuning voor veel inwoners in Gooise Meren beter geborgd is.

't Hart: "De angst dat Weesp bestuurd wordt vanuit Zuidoost is onterecht. Ik heb mij verdiept in de manier waarop Amsterdam dat aanpakt en dat ziet er echt goed uit. Ik durf de stelling aan dat de invloed van Weespers groter in Amsterdam zal zijn dan in Gooise Meren. Niet rechtstreeks in de gemeenteraad, dat is waar. Maar ik vraag mij af of onze invloed in Gooise Meren straks nou werkelijk zo groot is."

Lees verder
Lees beide interviews in de digitale editie van het WeesperNieuws: 

Ben Lüken: 'Gooise Meren is een keuze voor het welzijn van de inwoners' 

Rob 't Hart: 'Invloed Weespers zal in Amsterdam groter zijn dan in Gooise Meren'

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant