Een historische dag...
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Dossier: Gemeentefusie

Een historische dag...

  Politiek

WEESP - Het is 9 november 2017: de gemeenteraad van Weesp behandelt vanavond de bestuurlijke toekomst van Weesp. Het belooft een historische dag te worden.

De raad begint met de aanvraag van het referendum door het Comité Zelfstandig Weesp. Het is de raad die het groene licht voor deze volksraadpleging moet geven. Nooit eerder was er een aanvraag voor een lokaal referendum in Weesp. 

Daarna staat de bestuurlijke toekomst op de agenda, waarbij het besluit voorligt om een keuze te maken tussen een fusie met Amsterdam en een fusie met Gooise Meren. Het onderwerp wordt hoe dan ook behandeld, maar mocht er eerder op de avond besloten zijn tot het houden van een referendum, dat wordt de keuze tussen Amsterdam en Gooise Meren uitgesteld tot na het referendum.

Historisch?
Met de keuze voor de fusiepartner neemt de gemeenteraad een voor Weesp historische beslissing.
Hoewel... vorig jaar besloot dat de raad al er gezocht moest worden naar samenwerkingspartners omdat een zelfstandig Weesp niet toekomstbestendig was. Dat was misschien wel de echte historische beslissing.

Wij maakten daar toen onder meer dit bericht over. En later dit bericht.

Grote Kerk
Ook het decor is historisch: de raadsvergadering vindt plaats in de Grote Kerk aan de Nieuwstraat, aanvang 20.00 uur.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227974&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

© Copyright Enter Media. Het is niet toegestaan teksten, foto’s of enig onderdeel van deze website over te nemen of te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever | Gemaakt met behulp van pubble. | Privacy-statement.