Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Knoop crematorium op Landscroon begin 2018 doorgehakt

Politiek

WEESP - Binnen twee maanden moet duidelijk zijn of er een crematorium kan komen op de oude begraafplaats Landscroon. Dat laat het gemeentebestuur weten aan de raad. Er wordt momenteel nog onderzoek gedaan. 

Landscroon, aan de Korte Muiderweg, is al langer in beeld om een crematorium op te vestigen. Er wordt nu gekeken of de plek wel echt geschikt is. Er wordt onder meer gekeken naar de kosten, parkeren, verwachte aantallen crematies en het draagvlak onder de Weesper bevolking voor het crematorium. 

Twee partijen hebben zich gemeld
De gemeente heeft een externe projectleider aangetrokken om dat allemaal in kaart te brengen. Deze projectleider gaat eveneens een gesprek aan met de twee partijen die hebben aangegeven graag aan de slag te gaan met een crematorium. Dat is naast de combinatie van Yarden en ABC-Uitvaartzorg nu ook een combinatie van Dela en het Weesper Uitvaartverzorging Myosotis. 

Na het onderzoek en de gesprekken volgt er nog een bewonersavond voor Weespers voordat er een advies over het crematorium naar de raad gaat. De raad moet daar dan in februari of maart een besluit over nemen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant