Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

Referendum tijdens verkiezingen, dit moet de vraag worden

Politiek

WEESP - Het referendum over de toekomst van Weesp en de fusie met of Gooise Meren of Amsterdam moet gehouden worden op woensdag 21 maart, op de dag van de gemeenteraadsverkiezingen. Daarvoor pleit de door de gemeente benoemde referendumcommissie. 

De referendumcommissie heeft ook gekeken naar wat de exacte referendumvraag moet gaan worden. Dat zou volgens hen deze vraag moeten worden: "Bent u voor of tegen het voorgenomen besluit van de gemeenteraad van Weesp om te komen tot een ambtelijke fusie met de gemeente Amsterdam, en na de komende raadsperiode (2018-2022) een bestuurlijke fusie?"

De referendumcommissie komt tot de vraag na het goed bestuderen van het afgelopen november besproken raadsvoorstel over de fusie. Het formuleren van de vraag is een secuur werk. Zo moet de vraag kort en bondig zijn, mag deze geen stellingname bevatten en moet deze gaan over het raadsvoorstel dat aan de orde is.

Nog slechts een voorstel
De referendumvraag en de datum zijn nu nog slechts een voorstel van de referendumcommissie. Het is aan de gemeenteraad van Weesp om het advies over te nemen.

De gemeenteraad praat en besluit er op 4 januari over. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant