Afbeelding

PvdA en GL verwerpen advies referendumcommissie

Politiek

WEESP - De PvdA en GroenLinks zijn het niet eens met de door de referendumcommissie voorgestelde referendumvraag. En ook dat datum waarop het referendum over de toekomst van Weesp gehouden zou moeten worden kan niet op goedkeuring van de coalitiepartijen rekenen  

De beoogde referendumvraag en de datum werden donderdag bekend. De PvdA noemt de vraag lang en verre van eenduidig. "Maar het meest kwalijk is dat met deze vraag geen duidelijk beeld ontstaat van het draagvlak voor Amsterdam of voor Gooise Meren als toekomstige partner voor Weesp. Mensen die 'tegen' aankruisen hoeven nog niet vóór Gooise Meren te zijn. Ze kunnen ook voor 'Weesp zelfstandig' zijn of niet verder willen gaan dan een ambtelijke fusie met Amsterdam", zo stelt de PvdA. 

GroenLinks denkt er net zo over.

De PvdA oppert de vraag aan te passen naar: 'Wilt u dat Weesp de samenwerking zoekt met Amsterdam of met Gooise Meren?'

Referendum moet eerder
Ook de datum van het referendum, zeer waarschijnlijk gelijk met de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 maart, kan niet rekenen op steun van de PvdA en GroenLinks. De partijen pleiten ervoor het referendum eerder te houden, zodat het referendum de gemeenteraadsverkiezingen zo min mogelijk beïnvloedt.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant