Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

Andere vraag referendum, besluit al volgende week

Politiek

WEESP - Het referendum over de bestuurlijke toekomst van Weesp moet over een andere vraag gaan dan waar de referendumcommissie mee komt. Dat stelt het gemeentebestuur.

Het komt zelf met de vraagstelling 'De gemeente Weesp moet tot een ambtelijke, en na de komende raadsperiode (2018-2022) tot een bestuurlijke fusie komen met of de gemeente Amsterdam of de gemeente Gooise Meren.'

Het gemeentebestuur komt met het voorstel omdat het meent dat zowel Amsterdam als Gooise Meren in de vraagstelling aan de orde moeten komen. De vraag waar de referendumcommissie mee kwam betrof alleen Amsterdam. Het is nu aan de gemeenteraad om akkoord te gaan met de vraagstelling of met een andere op de proppen te komen. 

Besluit al volgende week
De gemeenteraad bepaalt al vrijdag 22 december wat de exacte stelling voor het referendum wordt en wanneer het referendum gehouden wordt. Dat zou aanvankelijk op 4 januari worden bepaald. 

Het referendum over de bestuurlijke toekomst van Weesp staat nog steeds gepland op woensdag 21 maart, de dag van de gemeenteraadsverkiezingen. Burgemeester en wethouders hebben ook een voorkeur voor deze datum, hoewel twee coalitiepartijen (PvdA en GL) afgelopen week opperden om het referendum eerder te houden. Dat zou eventueel nog kunnen. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant