Afbeelding
Foto: CDA Weesp

Moet de gemeente fiets- en voetpaden beter strooien?

Politiek

WEESP - Het was afgelopen week af en toe glibberen en glijden op de stoep: weer opgevroren sneeuwrestanten maakten het spekglad. Dat moet niet meer gebeuren, zo stelt het CDA. De partij komt met een voorstel om voortaan ook fiets- en voetpaden meer te gaan strooien. 

Fiets- en voetpaden worden nu met lage prioriteit gestrooid. De hoogste prioriteit gaat naar de wegen voor autoverkeer. En dat maakte de fiets- en voetpaden vooral afgelopen week op veel plaatsen onbruikbaar of gevaarlijk glad. "Dat heeft gevaarlijke situaties tot gevolg omdat fietsers zich noodgedwongen op de weg moeten begeven om naar het werk of naar school te gaan. Bovendien leidt dit tot isolement van onder andere ouderen die de deur niet uit durven", zo stelt het CDA.

Volgens het CDA moet het zogenaamde 'gemeentelijke gladheidsbestrijdingsplan' worden aangepast. De partij roept op om daarvoor een enquête te houden onder Weespers. De antwoorden daarvan moeten een goed beeld geven van welke fiets- en voetpaden nu knelpunten vormen en met meer prioriteit gestrooid zouden moeten worden.

De gemeenteraad praat er woensdag over. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant