Afbeelding

Crisis belastingsamenwerking leidt tot rechercheonderzoek

Politiek

WEESP Het gerommel binnen de belastingsamenwerking tussen Stichtse Vecht, Weesp en Wijdemeren (BSWW) gaat worden onderzocht door de Rijksrecherche. Dat maakt de gemeente Weesp bekend in een persbericht. 

De belastingsamenwerking belandde begin dit jaar in een crisis. Het rommelde al langer. De organisatie, die de belastingtaken van de gemeente overneemt, presteert ondermaats, niet transparant en er zijn continu kleine problemen.

Onderzoek leidt tot onderzoek
Een gevolg hiervan was onder meer dat inwoners de aanslag van de gemeentebelasting over 2017 een maand te laat ontvingen. Dit en meer was afgelopen voorjaar aanleiding voor een onderzoek. De bevindingen hiervan leidden tot een nader onderzoek. Hierin kwamen verschillen tussen de ambtelijke, bestuurlijke en raadsversie van het Businessplan BSWW aan het licht. 

Geen verdere mededelingen
De uitkomst is voor de drie betrokken burgemeesters aanleiding om de kwestie over te dragen aan de Rijksrecherche, die de zaak in overleg met het openbaar ministerie gaat uitpluizen. Wat er precies aan de hand is, is niet duidelijk. Vanwege het belang van de betrokkenen en de voortgang van het onderzoek wordt over de inhoud op dit moment geen mededeling gedaan door de gemeente. 

De Rijksrecherche is van oudsher een opsporingsinstantie met een speciale taak. Zij richt zich op de opsporing van door (semi)overheidsfunctionarissen gepleegde misdrijven. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant