Afbeelding
Foto: André Verheul

'Drijvend terras verrijking Weesp'

Politiek

WEESP - Verreweg de meeste inwoners van Weesp vinden het fijn dat er terrassen zijn in de binnenstad. Sterker nog: van de respondenten mogen er nog wel wat bij. Zelfs óp het water.

De gemeente hield via internet een enquête. Ruim 700 mensen reageerden. Het draagvlak voor terrassen is breed, hoewel er een duidelijk verschil van opvatting is tussen de respondenten uit het centrum en zij die daarbuiten wonen.

Het draagvlak is kleiner bij inwoners van het centrum. Ruim 50% de respondenten van buiten het centrum vindt dat er te weinig terrassen in Weesp zijn. Van de binnenstadbewoners vindt een veel kleiner deel dat: ongeveer 35%. Maar dan: de vraag of terrassen op het water een verrijking voor de stad zouden zijn. Bijna 60% van de binnenstadrespondenten gaf daarop het antwoord ja, andere Weespers zelfs meer dan 80%.

Zeer opvallend en misschien zelfs onwenselijk, reageert verantwoordelijk wethouder Peter Eijking (PvdA) als hij een voorstelling probeert te maken van drijvende terrassen in de gracht of bij de sluis. Hij wijst erop dat het huidige bestemmingsplan een terras óp het water niet toestaat.

Bijna alle Weespers maken weleens gebruik van het terras: 55% meerdere keren per zomermaand, 27% soms. Centrumbewoners zitten iets minder vaak op het terras, zo komt uit deze enquête naar voren.

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant