Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Wethouder: 'Vertrouwen dat Ymere met breder gedragen plan Kostverlorenflat komt'

Politiek

WEESP - Wethouder Peter Eijking heeft vertrouwen dat woningcorporatie Ymere met een plan komt voor woningbouw op de plek van de Kostverlorenflat dat op meer draagvlak van de buurt kan rekenen. Dat zegt de wethouder op Radio Weesp. 

Ymere heeft plannen om op de plek van de gesloopte flat drie appartementencomplexen van zes etages te gaan bouwen met daaromheen veel groen. Al met al moet dat honderd appartementen opleveren, waarvan volgens afspraak veertig voor de sociale huurmarkt.

Een grote groep buurtbewoners heeft echter grote problemen met het plan. Ze noemen het te massaal en stellen dat de beleidsbepalers destijds hebben toegezegd dat er geen hoogbouw meer zou komen. Dat er toch wat hoger gebouwd wordt neemt de buurt voor lief, maar dan wel maximaal vier etages. Ze kunnen rekenen op steun van de WSP. De grootste raadspartij diende eerder deze maand nog een motie in in de gemeenteraad om de aantallen woningen te verminderen. Die motie werd overigens verworpen. 

Wethouder praat met Ymere
Wethouder Eijking kan zich de zorgen en bezwaren van buurtbewoners voorstellen, maar benadrukt dat het gaat om voorlopige plannen. "Het is nu aan Ymere om met de bezwaren van de buurt aan de slag te gaan en te kijken wat er mogelijk is binnen de kaders", zo zegt de wethouder. De wethouder voert nog gesprekken met Ymere over de verder uitwerking van de plannen. "Het is natuurlijk in het belang van een ieder dat daar een plan komt wat kan rekenen op draagvlak van de buurt. Dat weet Ymere ook, maar het kan geen kwaad om dat als college nog eens te benadrukken. Ik heb er vertrouwen in dat dat goed komt."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant