Afbeelding
Foto: Pixabay

Nieuw terrassenbeleid klusje voor volgende wethouder

Politiek

WEESP Het terrassenbeleid van de gemeente Weesp wordt toch over de verkiezingen heen getild. De inbreng van insprekers uit de binnenstad gaf daarbij de doorslag.

Negen inwoners spraken in tijdens de raadsvergadering van woensdag. Het was een stortvloed aan kritiek op de voorgestelde nieuwe beleidsregels.

Belangen bewoners
Binnenstadbewoonster Naomi Cohen raakte een teer punt. Ze wees erop dat de afweging van bewonersbelangen ontbreekt. Dat kwam bovenop het breed gedragen gevoel dat de burgerparticipatie in dit proces ernstig haperde. Kortom: de raad durfde het niet aan en haalde het stuk opnieuw van de agenda.

Voor de insprekers is de uitkomst een enorme opsteker. Waar ze na de commissievergadering over dit onderwerp nog woedend het stadhuis verlieten, was de sfeer nu geheel omgeslagen.

Opvolger
Het was al de derde variant van het voorstel voor een terrassenbeleid. Het doel ervan is om de zaken wat strakker aan te trekken, maar de uitwerking is volgens velen dat het er juist alleen maar vrijer op wordt. Verantwoordelijk wethouder Peter Eijking (PvdA) slaagde er maar niet in daarover met de raad op dezelfde golflengte te komen.

Eijking heeft eerder aangekondigd na de verkiezingen niet terug te keren als wethouder. Dit netelige dossier wordt een klusje voor zijn opvolger.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant