Afbeelding
Foto's: Edwin Smulders

Bo Smulders 8ste op NK Turnen

Sport

WEESP Bo Smulders van WVGV is zaterdag 8ste geworden op het Nederlands Kampioenschap Turnen (niveau instap N2). 

De 24 beste turnsters van Nederland streden in Almelo tegen elkaar. Bo heeft vier mooie oefeningen geleverd en kwam hiermee in de top tien. Een mooie prestatie. Het is voor WVGV sowieso langer dan 20 jaar geleden dat de vereniging vertegenwoordigd was op een NK. 

Op zondag 10 juni mocht de WVGV-turnster nog een keer de zaal in, nu voor de toestelfinale balk waar zij zich ook voor had geplaatst. De voorbereiding was optimaal, maar door lichte spanning lukte de oefening niet helemaal zoals gehoopt. Bo werd op dit onderdeel zesde, heel knap gezien WVGV slechts één balk in de zaal heeft waardoor de meiden veel minder balkuren kunnen maken dan bij andere verenigingen.

Trainster Amber Koeman is enorm trots: "Bo heeft talent en door heel hard te werken hebben we gewoon het NK bereikt! Dit had ik aan het begin van dit seizoen niet durven dromen. Dit hebben wij als kleine vereniging toch maar mooi bereikt. Ik hoop in Weesp verder te kunnen groeien met mijn meiden, maar dat zal zonder meer faciliteiten op een gegeven moment niet meer haalbaar zijn." 


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant