<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto's: Marieke van Veen

Triamsterdam rukt op richting Weesp

  Sport

WEESP De Amsterdamse triatlon Triamsterdam voerde de deelnemers zondag ook door Diemen en Driemond. Fusiepartner Weesp werd niet aangedaan, maar wie weet wat de toekomst brengt. 

Na het zwemmen in de Amstel stapten de honderden atleten op de fiets. Via de Stammerdijk in Diemen kwamen ze uit in Driemond, waar ze via het Zandpad de Kanaaldijk opreden. Het fietsparcours was door de vele - vaak korte - bochten wat lastig. Op de Stammerdijk gingen meerdere deelnemers onderuit.
In Driemond waren het evenement en de bijbehorende verkeersmaatregelen niet goed bekend gemaakt. De inwoners zagen van de week opeens borden staan, waarop stond dat hun straat zondag werd afgesloten. Ook de Dorpsraad wist van niks. Dat wekte wel enige wrevel, maar de verkeersregelaars deden er alles aan om iedereen die weg moest er toch door te laten. Er waren ook genoeg Driemonders die het juist leuk vonden en de deelnemers kwamen aanmoedigen.

Vervolgens ging de fietsroute via Abcoude terug naar Amsterdam voor het afsluitende hardlooponderdeel over de Amsterdamse grachten. De finish was bij Park Somerlust in het Amstelkwartier. De Triamsterdam kent twee afstanden: een halve triatlon en een Olympische triatlon. Aan het evenement doen ook veel triatleten uit het buitenland mee.  

Update: De halve triatlon werd gewonnen door voormalig Weesper Steff Overmars. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227974&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

© Copyright Enter Media. Het is niet toegestaan teksten, foto’s of enig onderdeel van deze website over te nemen of te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever. Gemaakt met behulp van pubble.

Privacy-statement.