Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Net geen tweehonderd Weespers aan start WeesperNieuws Triatlon

Sport

WEESP - Een kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen. Komende zondag wagen meer dan 400 deelnemers, waaronder 181 Weespers, zich weer aan deze uitdaging van de WeesperNieuws Triatlon 2018. En wie niet meedoet, kan op veel plekken langs het parcours komen kijken en aanmoedigen.

De deelnemers starten in twee series. De snellere atleten in serie 1 duiken om 12.04 uur het water in bij de sluis. De tweede serie start om 13.30 uur. Het zwemparcours eindigt bij Aquamarin, waar ook de wisselzone is. Kijkers kunnen het hele stuk meelopen over de Herengracht en Stammerdijk. Ook een plekje op het Verlengd Buitenveer is handig: daar komen ook de lopers langs, maar wel ruim een uur later. Op de fiets gaat het daarna via de Amstellandlaan over bedrijventerrein Noord en langs het kanaal. Er worden vijf rondes van acht kilometer gereden. Kijkers kunnen het beste een bocht kiezen om dit onderdeel goed te kunnen volgen. Bijvoorbeeld bij de Rijnkade richting Kanaaldijk, of de hoek Hogeweijselaan/Amstellandlaan.

Hardlopen door het centrum
Tot slot lopen de deelnemers nog 10 kilometer hard. De looproute gaat van Aquamarin (wisselzone) naar de Rijnkade en via brug De Uitkomst naar het (Verlengd) Buitenveer. Dan resten nog drie ererondes door het centrum naar de finish op het Grote Plein. Om de lopers zo vaak mogelijk langs te zien lopen, kun je een plek kiezen op de Breestraat (pendel heen en weer tussen Nieuwstad en Achtergracht), op de hoek van de Wolleweversbuurt en de Nieuwstad of de Kleine Weer in Aetsveld. Op het Grote Plein zie je de atleten na de derde loopronde finishen.

De triatlon live volgen
De verrichtingen van de deelnemers zijn goed te volgen via WeesperNieuws.nl. Daar houden we een liveblog bij met voorbeschouwingen, actuele tussentijden, de eerste reacties vlak na de finish en alle uitslagen. Ook op Radio Weesp zijn de interviews te horen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant