Forse nederlaag voor FC Weesp

WEESP - Slecht spel heeft FC Weesp afgelopen weekend de kop gekost tegen SO Soest. De Weespers werden afgestraft en door de koploper met 6-1 aan de kant gezet.

FC Weesp startte al slecht en keek al vroeg tegen een achterstand. Halverwege de eerste helft werd de achterstand verdubbeld. Daarna rechtte FC Weesp de rug en kreeg het meerdere kansen om voor rust nog wat terug te doen, maar het ontbrak de ploeg aan scherpte en geluk.

Na de rust deed SO Soest er nog een schepje bovenop. Met sterk spel werd FC Weesp van de mat gespeeld. FC Weesp kon alleen nog een eretreffer maken: Milan Geertsma redde met een knappe goal de eer voor FC Weesp.

Geen problemen zaterdag
Het zaterdagelftal van FC Weesp heeft afgelopen weekend probleemloos gewonnen van Zuidoost United. De laagvlieger werd met 5-2 aan de kant gezet.

FC Weesp bleek vlak na de aftrap nog te slapen en kwam zelfs op een achterstand te staan, maar werd daarna beter. Het duurde wel tot halverwege de eerste helft voordat de ploeg wat terug kon doen. Toen ging het wel meteen hard. Doelpunten van Sukru Sokmen, Lesley Las van Bennekom, Kobus den Uyl en Alex Wouters zorgden voor een 4-1 ruststand.

Na de rust geloofde FC Weesp het wel en grossierde het in slordig spel en gemiste kansen. Zuidoost United kon wat terug doen, maar FC Weesp speelde wel goed genoeg om stand te kunnen houden. Alex Wouters maakte de laatste Weesper treffer.

Voetbalsters doen goede zaken
De voetbalsters van Weesp hebben afgelopen weekend goede zaken gedaan door Roda '46 met 4-1 aan de kant te zetten.

FC Weesp startte sterk en kwam na een half uur op voorsprong door een doelpunt van Gwen Vuurberg. Na de rust duurde het even voor FC Weesp op gang kwam en kreeg het ook een tegentreffer te verwerken. FC Weesp moest weer aanzetten en speelde één op één om alsnog een goed resultaat neer te kunnen zetten. Dat het resultaat. Hoewel het spel steeds feller werd deed FC Weesp wat het moest doen en kon het weglopen. Doelpunten van Jessica Nuiten, Rowan de Meij en Roosje Kemmink zorgden voor de terechte zege.