Afbeelding

FC Weesp verslaat subtopper na week vol onrust

Sport

WEESP - Een weekje met onrust, maar toch met een happy end voor FC Weesp. De Weesper tweedeklasser versloeg afgelopen zondag subtopper SV Nieuw Utrecht met 4-2.

Voorafgaand aan het duel rommelde het nog wat op de burelen van de Weesper club: het FC Weesp-bestuur een vertrekkend hoofdcoach René van Vark bleken er niet uit te komen over de afwikkeling van hun contract. Van Vark bleek zondag afwezig, daarom nam assistent-trainer Carlo van Hekken de honneurs waar.

Voetballend was er amper wat te merken van de onrust. FC Weesp speelde sterk en kwam razendsnel op voorsprong door een treffer van Milan Geertsma. Lang kon FC Weesp er niet van genieten: slechts drie minuten na de Weesper treffer kwam SV Nieuw Utrecht al weer terug. FC Weesp rechtte daarna echter weer de rug en kon nog voor rust orde op zaken stellen; Marcin Kmiecik bracht FC Weesp weer op voorsprong.

Na de rust voerde SV Nieuw Utrecht de druk wat op, zonder echt tot goede kansen te komen. Toch werd het 2-2. Na de tegentreffer moest FC Weesp herstellen, maar dat deed het met verve. De Weespers konden het laatste kwartier van de wedstrijd de zege naar zich toe trekken. Doelpunten van Milan Geertsma en Marcin Kmiecik bezorgden FC Weesp de volle buit.