Sterk FC Weesp krijgt deksel op de neus

WEESP - Met vlagen goed voetbal en kansen op punten, maar toch kreeg FC Weesp afgelopen weekend het deksel op de neus tegen SO Soest. De Weespers verloren op het laatste moment met 0-1.

FC Weesp was wat gehavend en moest het doen zonder een aantal vaste waarden. SO Soest startte sterk en zette FC Weesp al vroeg onder druk. De gasten leken al vroeg op een voorsprong te komen, maar de treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Daarna kreeg FC Weesp de betere kansen. Het spel golfde zowel voor als na rust heen en weer.

Na de rust had SO Soest het meest de bal, FC Weesp bleef counteren maar kwam niet tot echte kansen. Lang leken de twee ploegen dan ook af te stevenen op een gelijkspel, hoewel SO Soest langzaam meer kansen kreeg. Vlak voor de slotfase kon SO Soest scoren: een hoge voorzet kwam voor de voeten van een aanvaller van SO Soest, waarna de bal knap langs FC Weesp-keeper Arno Copier werd geschoten. FC Weesp kreeg daarna nog één kans om alsnog een punt te makken, maar het ontbrak de ploeg aan geluk.