Afbeelding
Foto: Henno's Rally Team

Henno aan de start van Algerijnse rally

Sport

WEESP - Het is dan wel niet de Dakar-rally, maar toch staat Weesper Henno van Bergeijk weer een waar avontuur te wachten. Zaterdag staat hij aan de start van de Tuareg Rallye in Algerije.

Het is voor het eerst dat deze achtdaagse rally in het grootste land van Afrika zal plaatsvinden. Naast trucks, auto's en quads doen er bijna honderd motoren mee. Voor Henno is Algerije geen onbekend terrein. "Ik heb het land vroeger vaak doorkruist. De eerste stop was altijd Taghit, waar nu het bivak zal zijn. Al ruim twintig jaar is het land moeilijk bereisbaar. Dat heb ik ervaren in 2005, de laatste keer dat ik er was. Toen ik hoorde dat de rallye deze keer in Algerije zou zijn, heb ik me meteen ingeschreven. Supergaaf!", zo laat hij weten. 

De rally start en eindigt in de oase-stad Taghit, gelegen aan de westrand van de Grand Erg Occidental. De route bestaat uit acht verschillende etappes over immense duinen, door rotsachtig gebergte en spectaculair erosie-landschap. Een afwisselend parcours dus, het belooft een aaneenschakeling van hoogtepunten.

Henno legt de rally af op een Husaberg FE450, zijn ex-Dakar motor.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant