FC Weesp toont veerkracht en zet goede stap

WEESP - Een goede stap op weg naar nog een jaar tweede klasse: FC Weesp heeft zondag gewonnen van DWS. De Weespers zetten hun concurrent met 3-1 aan de kant.

FC Weesp startte sterk en zette meteen de toon met een vroege kans van Milan Geertsma na een sterke aanval en steekpass van Thijs Visser. Geertsma schoot hard, maar zag dat de keeper van DWS kon redden. Het was de opmaat voor meer gevaarlijke momenten. Na een kwartier leverde dat ook wat op. Na een tackle op Marwim Samseer mocht Jesse Rijnsburger aanleggen voor een vrije trap. Hoewel het schot van Rijnburger beter kon, werd de bal geraakt door de muur van DWS en bleef de keeper van DWS kansloos: 1-0.

Na de treffer van FC Weesp kantelde het duel, zo leek het. Met een rode kaart aan de kant van FC Weesp voor Jurre van Brug moest FC Weesp met nog een uur op de klok gaan overleven. Toch konden de Weespers nog voor rust hun voorsprong verdubbelen met een treffer van Thijs Visser. De treffer gaf FC Weesp, zo vlak voor rust, een enorme boost.

Na rust speelde DWS met veel meer druk en kreeg het heel veel kansen. Toch kon FC Weesp lang standhouden, mede door goed keeperswerk van jubilaris Arno Copier die zondag voor de driehonderdste keer onder de lat stond van de Weesper club. FC Weesp kon goed wegkomen na de kansen van DWS en maakte zelf zelfs een derde treffer: na een goede aanval schoot Jasper Spanjerberg raak. Het zorgde voor een grote ontlading aan de kant van FC Weesp. De Weespers kregen nog veel druk van DWS te verwerken, maar konden goed standhouden. DWS maakte nog een eretreffer, maar daarmee was het wel gedaan.