Afbeelding

FC Weesp toont veerkracht en zet goede stap

Sport

WEESP - Een goede stap op weg naar nog een jaar tweede klasse: FC Weesp heeft zondag gewonnen van DWS. De Weespers zetten hun concurrent met 3-1 aan de kant. 

FC Weesp startte sterk en zette meteen de toon met een vroege kans van Milan Geertsma na een sterke aanval en steekpass van Thijs Visser. Geertsma schoot hard, maar zag dat de keeper van DWS kon redden. Het was de opmaat voor meer gevaarlijke momenten. Na een kwartier leverde dat ook wat op. Na een tackle op Marwim Samseer mocht Jesse Rijnsburger aanleggen voor een vrije trap. Hoewel het schot van Rijnburger beter kon, werd de bal geraakt door de muur van DWS en bleef de keeper van DWS kansloos: 1-0.

Na de treffer van FC Weesp kantelde het duel, zo leek het. Met een rode kaart aan de kant van FC Weesp voor Jurre van Brug moest FC Weesp met nog een uur op de klok gaan overleven. Toch konden de Weespers nog voor rust hun voorsprong verdubbelen met een treffer van Thijs Visser. De treffer gaf FC Weesp, zo vlak voor rust, een enorme boost. 

Na rust speelde DWS met veel meer druk en kreeg het heel veel kansen. Toch kon FC Weesp lang standhouden, mede door goed keeperswerk van jubilaris Arno Copier die zondag voor de driehonderdste keer onder de lat stond van de Weesper club. FC Weesp kon goed wegkomen na de kansen van DWS en maakte zelf zelfs een derde treffer: na een goede aanval schoot Jasper Spanjerberg raak. Het zorgde voor een grote ontlading aan de kant van FC Weesp. De Weespers kregen nog veel druk van DWS te verwerken, maar konden goed standhouden. DWS maakte nog een eretreffer, maar daarmee was het wel gedaan. 

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Japanse duizendknoop Steeds meer meldingen van Japanse sloopplant Algemeen 29 jun, 12:00
Afbeelding
Ruim 300 kinderopvanglocaties doen mee aan 10de editie ModderDag Algemeen 29 jun, 11:00
Afbeelding
Werkzaamheden stoepen Nieuwstraat tot september Algemeen 29 jun, 10:10
Logo
Afbeelding
Nieuwe salsa dansschool Vivendi Dance Collective: ‘Salsa brengt mensen samen’ Algemeen 28 jun, 14:15
Afbeelding
Vrijwilliger worden bij een Weesper sportvereniging Vrijwilligersvacatures 28 jun, 12:20
Logo
Afbeelding
Hollands Glorie biedt zakelijke tochten aan ‘Relaties worden beter van een vaartocht’ B2b 28 jun, 11:24
Logo
Afbeelding
column Nora Schenk Weespers aan de wijn Algemeen 28 jun, 09:54
Afbeelding
Aanmelden voor cursus Kreatieve Groep Weesp kan vanaf 1 juli Algemeen 28 jun, 09:15
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief