Afbeelding
Foto: Amber Koeman

Brons voor turntalent Amina Ahmrioui op NK-turnen

Sport

WEESP - Een waar turnfeestje was het: turnster Amina Ahmrioui heeft afgelopen weekend brons gepakt op het NK-turnen. Dat deed ze in haar leeftijdscategorie (instap N3). 

De jonge Weespse, net negen jaar geworden, heeft het hele jaar hard getraind om de NK-finale überhaupt te kunnen halen. Dat lukte met verve. De finale begon ze op balk. De NK-zenuwen sloegen toe en ze viel zelfs een keer van de balk, maar ze had al snel door dat een top-10 plek haalbaar was. Op de vloer turnde ze goed en bleek ze zelfs eerste. Op sprong bleek ze ook goed. Als slotstuk mocht ze de rekstok op, het onderdeel waar ze heel hard voor heeft moeten werken. Ze turnde haar beste oefening van het seizoen. 

Het bleef voor Amina wel spannend tot het laatste. Dat ze, ondanks haar val op balk, derde van heel Nederland werd zorgde voor een groot feest. 

Om het feestje nog compleet te maken: later op de dag had Amina samen met turnster Eefje Schuilenburg nog een toestelfinale in Amsterdam. Amina nam op alle onderdelen het goud mee naar huis, Eefje haalde knap brons op vloer en sprong. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant