Afbeelding

FC Weesp zeker van klassebehoud

Sport

WEESP - FC Weesp heeft afgelopen weekend een knappe inhaalrace weten te belonen met klassebehoud. De Weesper tweedeklasser won met veel vechtlust van Elinkwijk en stelde daarmee nog een jaartje tweede klasse zeker.

FC Weesp moest vlak na de aftrap nog even flink knokken tegen Elinkwijk, maar kreeg halverwege de eerste helft de overhand. Met een knappe lob kon Buddie Buddenberg de score openen, even later verdubbelde Thijs Visser de voorsprong. Elinkwijk kwam nog even terug tot 2-1, maar zag FC Weesp na rust weer scoren. Met nog een doelpunt van Visser na rust was de zege zeker voor FC Weesp.

Na het duel barstte een feest los van de spelersgroep. Dat FC Weesp klassebehoud zeker stelt mag knap en opvallend worden genoemd. Nog geen maand geleden zagen de vooruitzichten van de Weespers er een stuk slechter uit. Het was hoe dan ook een bewogen seizoen met onder meer hoofdtrainer René van Vark die halverwege het jaar afscheid nam. Onder de hoede van interim-trainer Carlo van Hekken kende FC Weesp een opleving. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant