Een deel van de prijswinnaars, met op de voorgrond overall kampioen Peter Roest.
Een deel van de prijswinnaars, met op de voorgrond overall kampioen Peter Roest. Foto: Golfvereniging Weesp

Weesper Open trekt golfers uit het hele land

Sport

WEESP Golfvereniging Weesp hield zondag het Weesper Open, een golftoernooi voor de leden maar zeker ook voor spelers 'van buiten' om zo de baan meer op de kaart te zetten.

Het evenement trok deelnemers uit onder meer Den Bosch en Apeldoorn, maar ook uit nabije gemeenten als Abcoude en Diemen. Daarnaast hadden vele Weespers zich ingeschreven.

Door de organisatie was alles uit de kast getrokken om iedereen een zo fijn mogelijke dag te bezorgen. Er was zelfs een masseuse aanwezig om te zorgen dat iedereen soepel de baan in kon en/of weer volledig ontspannen huiswaarts keerde.

Peter Roest overall kampioen
Met 72 golfers zat zowel de ochtend- als de middagronde vol. Na een welkomstwoord van Henk Steffens, voorzitter van de wedstrijdcommissie, gingen zij de baan in. De winnares van vorig jaar, Marjan Janssen uit Hoofddorp was ook dit jaar de beste in de categorie dames stableford. Clubleden Jacques Verasdonck, Monica Leijten en Peter Roest wonnen respectievelijk de categorieën heren stableford, dames strokeplay en heren strokeplay. Overall kampioen werd Peter Roest, hij kreeg de wisseltrofee mee naar huis. Ook aan de deelnemers die het minst goed presteerden werd gedacht: zij kregen een clinic aangeboden door golfpro Tjerk van der Horst zodat zij bij een volgende wedstrijd optimaal kunnen presteren.

Deelnemers en wedstrijdorganisatie waren het aan het eind van de dag allemaal met elkaar eens: Het was een geslaagd evenement dat het verdient om een traditie te worden. Volgend jaar staat de Weesper Open dus weer op de agenda. 

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Straatnamen van Weesp: Chirurgijnsweg Chirurgijn: ‘dokter’ die zijn kennis uit de praktijk haalde Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Lees gratis WeesperNieuws Extra ter ere van de Dag van de Huis-aan-huiskrant Algemeen 1 jul, 08:00
Logo
Afbeelding
Bezoek burgemeester Halsema na explosie ‘Inwoners moeten weten dat we ons bekommeren om Weesp’ Algemeen 30 jun, 15:24
Afbeelding
Snelheidsadvies 20 km/uur voor fietsers Lange Muiderweg Algemeen 30 jun, 14:25
Logo
Afbeelding
Wildlife Rietluipaard gesignaleerd bij Uitermeer Natuur en Milieu 30 jun, 14:00
Afbeelding
De wolf op bezoek Column GNR 30 jun, 12:30
Logo
Afbeelding
Explosie Aart van der Leeuwstraat ‘Het is een aanslag van buitenaf’ Algemeen 30 jun, 12:20
Afbeelding
Explosie in woning op de Aart van der Leeuwstraat Algemeen 30 jun, 09:52
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief