1 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen.
1 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen. Foto: Fleurance Hagen

Het is tijd voor de triatlon! Klaar voor de start...

Sport

WEESP - De weken van intensieve trainingen zitten erop, voor de 396 deelnemers aan de WeesperNieuws Extra Triatlon klinkt vandaag het startschot. Om 12.00 uur gaan de snellere dames en heren van start, om 13.30 uur gevolgd door de groep pure recreanten.

Meer dan de helft van de deelnemers, 205 om precies te zijn, komt uit Weesp.

Favorieten
Het is de 30e editie van de 'Weesper kwart', die in 1989 Gregor Stam als eerste winnaar kende. Steff Overmars is de titelverdediger. De oud-Weesper (nu woonachtig te Hilversum) kan zondag voor de vierde keer op rij winnen en zou daarmee recordhouder worden. Overmars is topfavoriet bij de mannen. Barry Dooper kan voor de elfde keer snelste Weesper worden. Frank de Graaf blijft zijn belangrijkste uitdager. Maar het kan zomaar zijn dat er zondag een nieuwe lokale held opstaat. Onder de aanstormende talenten zit immers veel talent en progressie.

Mooie strijd
Bij de vrouwen won Deborah Schouten vorig jaar voor de vierde keer op rij, maar de Weespse is er nu niet bij omdat ze even afstand heeft genomen van haar intensieve triatlonleven. Naar verwachting zullen Paula van der Pouw, Emma den Besten en Anna Morsink er een mooie strijd van maken bij de (Weesper) vrouwen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant