Drie oud-Weespers domineren de 30e editie van de WeesperNieuws Extra Triatlon: Tim Jacobs, Steff Overmars en Daan Jacobs.
Drie oud-Weespers domineren de 30e editie van de WeesperNieuws Extra Triatlon: Tim Jacobs, Steff Overmars en Daan Jacobs. Foto: André Verheul

Daan Jacobs komt dichtbij, maar Steff Overmars wint opnieuw

Sport

WEESP - Steff Overmars leek opnieuw met overmacht de WeesperNieuws Extra triatlon te winnen. Hij won ook, voor de vierde keer, maar zag Daan Jacobs erg dichtbij komen.

Daans broer Tim werd derde, waarmee het podium geheel uit oud-Weespers bestond. 

Maaike Vooren uit Alkmaar verraste iedereen door als snelste uit het water te komen. "Normaal zit er altijd wel een man voor me", zo was ze zelf ook verbaasd. Steff Overmars kwam ten val toen hij met de fiets uit de wisselzone kwam, maar herpakte zich snel en was Maaike al snel voorbij. In het afsluitende looponderdeel kwam de ontketende Daan Jacobs steeds dichterbij. "Ik zag hem komen, moest een tandje erbij zetten en dacht: als ik mijzelf nu opblaas, pakt Daan mij", zei Steff na afloop. Daan kon niet anders dan tevreden zijn met deze mooie prestatie. "Ik zag dat het gaatje kleiner werd, maar kon het echt niet meer dichtlopen." 


Maaike Vooren werd eerste bij de vrouwen. "Het ging wel lekker", zo straalde ze na afloop.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant