Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

Voor tweede jaar op rij geen Vechtloop

Sport

WEESP De 39e Vechtloop werd vorig jaar vanwege de coronamaatregelen een jaar uitgesteld. Nu is in overleg met de gemeente besloten om de Vechtloop in 2021 ook niet door te laten gaan, zo meldt Vechtloopvoorzitter Jakko Mur.

“Met de komst van de zomer en vaccins hadden we de hoop op een kentering van de coronaomstandigheden nog niet opgegeven. Maar helaas. Het gaat nog niet de goede kant op. En we verwachten niet dat we op korte termijn meer zekerheid hebben over de mogelijkheden voor een Vechtloop in juni. We hebben daarom besloten de Vechtloop 2021 wederom uit te stellen,” vertelt Jakko Mur aan WeesperNieuws.

Dit besluit is genomen in samenspraak met de gemeente. Habip Cigri, beleidsadviseur openbare orde en veiligheid Weesp, geeft aan dat ervan uitgegaan mag worden dat er tot en met juni 2021 geen evenementen mogen plaatsvinden. Op dit moment verleent de gemeente dan ook geen ontheffingen voor evenementen, dus ook niet voor de Vechtloop 2021 die plaats zou vinden op 27 juni 2021. "Natuurlijk hebben we nagedacht over een aangepaste vorm van de Vechtloop. Maar op dit moment is de situatie rondom de coronasituatie nog te onduidelijk om in alle veiligheid een evenement in welke vorm dan ook neer te zetten.” Mur benadrukt dat mensen die al een startbewijs hadden gekocht, deze kunnen gebruiken voor de volgende editie van de Vechtloop.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant