Afbeelding
Foto: Pixabay

Wandelchallenge voor alle Weespers die zich fitter en gezonder willen voelen

Sport

WEESP - Diverse Weesper gezondheid-professionals bundelen de krachten door samen een wandelchallenge te houden. Aanmelden kan nog, de eerste wandeling is aanstaande donderdag.  

‘Wandelen is goed voor de gezondheid. Je voelt je fitter, energieker en wandelend in een groep doe je sociale contacten op’ In het kader hiervan organiseren Team Sportservice ‘t Gooi, Versa Welzijn, oefentherapeute Henny Ottenhoff, oud-fysiotherapeute Ruth van Kessel en fysiotherapeut Bart Haas in de gemeente Weesp een Wandelchallenge. Deze challenge is onderdeel van de Nationale Diabetes Challenge. Dit is een bewezen effectieve wandelinterventie van de Bas van de Goor Foundation. De challenge is bedoeld voor iedereen die zich fitter en gezonder wilt voelen.

Gevarieerd en op ieders eigen niveau
Vanaf donderdag 24 juni wandelen de eerdergenoemde partijen ongeveer 20 weken lang met een groep deelnemers door de gemeente Weesp. Elke week is er een andere wandelcoach die de groep professioneel begeleid. De wandelcoach houdt rekening met ieders wandelniveau, dus het maakt niet uit als iemand nog niet zo ver kan lopen. Gedurende 20 weken wordt getraind voor 5, 7,5 of 10 kilometer. De startlocaties variëren, zodat de deelnemers alle mooie plekjes van Weesp leren kennen. Zo blijft het wandelen afwisselend en nóg leuker.

Praktische informatie
De groep verzamelt vanaf 24 juni iedere donderdag om 18.45 uur op een afgesproken locatie. Om 19.00 uur begint de wandeling. De kosten bedragen 5,50 euro. Aan het einde van de Wandelchallenge is een feestelijke afsluiting. Afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen, zal een goed moment en passende uitvoering worden gekozen. Meer informatie of aanmelden? Kijk dan op www.nationalediabeteschallenge.nl/wandelchallengeweesp.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant