Afbeelding
Foto: PR

35ste Muiderslotloop : ‘meedoen is winnen’

Sport

REGIO - Het wandel- en hardlooploopevenement van Muiden komt er weer aan: de Muiderslotloop. Op vrijdag 2 september vindt deze alweer voor de 35ste keer plaats.

De organisatie van deze prestatieloop over tien kilometer is in handen van de al meer dan honderd jaar oude Muider IJsclub Eendracht.

Inschrijven op de binnenplaats van het Muiderslot vanaf 18.00 uur. De wandelaars starten eigenlijk al meteen, maar de start voor de renners is om 19.15 uur. Gelegenheid tot omkleden is binnen in de taveerne. Douchen na afloop is niet mogelijk. Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro. Halverwege is er een waterpost en wordt zoals altijd verzorgd door Hans Paardekooper van Taveerne de Mol. “Meedoen is winnen”, zegt de organisatie.

Het parcours gaat via het oude stadsdeel van Muiden, langs de Naardertrekvaart naar het buurtschap Hakkelaarsbrug en vanuit daar richting Muiderberg. Via Kerk aan Zee in Muiderberg voert het parcours gedeeltelijk langs de oude Zeedijk en door de schilderachtige Noordoostpolder terug naar de finish voor het Muiderslot.

De deelnemers aan de prestatieloop worden onderverdeeld in drie categorieën:
• Heren tot en met de leeftijd van 44 jaar
• Heren veteranen vanaf de leeftijd van 45 jaar
• Dames alle leeftijden

Voor de eerste drie plaatsen van iedere categorie van de prestatieloop is er ieder jaar een leuke prijs die ter beschikking wordt gesteld door de middenstand van Muiden, Weesp en omstreken. De prijzen worden op de binnenplaats van het Muiderslot uitgereikt. Voor alle deelnemers is er ieder jaar een aardige herinnering. 

Info: 06-51225075, www.muiderijsclub.nl 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant