Ook het Diemerbos is een geliefde plek voor wandelaars.
Ook het Diemerbos is een geliefde plek voor wandelaars. Foto: Trudy Kroese

Wandelen voor jonge senioren

Sport

WEESP Jonge senioren (vanaf 55 jaar) kunnen elke maandagochtend en donderdagavond een georganiseerde wandeltocht maken in de omgeving van Weesp. Elke keer wordt rond de 4,5 kilometer gewandeld.

De wandeltochten zijn een initiatief van Versa Welzijn en elke keer wordt een leuke route in en rond Weesp uitgezocht. Een voorbeeld is de Diemerscheg, waar onder andere de Gaasp en de Vecht stromen. Het is een belangrijke verbindingszone voor planten en dieren, met groene omliggende gebieden. Een mooi vertrekpunt voor de wandelingen is de parkeerplaats bij House of Bird in het Diemerbos.

Wandelnetwerk

Een tip van de boswachter is het Wandelnetwerk Noord-Holland. U kunt hierbij uw eigen startpunt kiezen. Bij ieder startpunt is een informatiebord waarop de mooiste wandelroutes in de directe omgeving staan. De routes zijn in twee richtingen bewegwijzerd met gekleurde pijlen. Zie ook de site: wandelnetwerknoordholland.nl.

Informatie en aanmelden voor een wandeltocht via Bastiaan Tuenter van Versa Welzijn via de mail btuenter@versawelzijn.nl of telefonisch via (06) 1326 6603.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant