Succes op de 400 en 800 meter indoor voor Maud de Jong.
Succes op de 400 en 800 meter indoor voor Maud de Jong. Foto: Atletiekunie

Sportieve kanjers

WEESP - Een succesvol weekend op sportief gebied voor jonge Weespers. In Apeldoorn vond het indoor NK junioren atletiek plaats. De 14-jarige Maud de Jong deed mee in de categorie onder 18. Ze werd in juni afgelopen jaar al Nederlands Kampioen outdoor op de 800 en 1500 meter. Dit weekend deed ze mee aan indoorwedstrijden op de 400 meter, waarop ze zilver won, en de 800 meter -haar favoriete afstand- die ze won met overmacht. Over 2 weken loopt ze het NK cross waar ook een medaillekansen liggen.

Turnen

Amina Ahmrioui -jeugd 2e divisie- werd zowel eerste tijdens de districtskampioenschappen van District Mid-West als seizoenwinnaar over drie wedstrijden. Mirte Warmerdam -junior 3e divisie- werd derde van het seizoen, en Fleur van Amerongen -middenbouw niveau 3- werd poulewinnaar met haar team. Ze waren het beste team over drie wedstrijdent en sloten deze wedstrijd af met een tweede plaats.