WEESP - De sport van afgelopen weekend in Weesp.

Nederlaag voor MHCW
Een nederlaag voor de mannen van de Mixed Hockeyclub Weesp. De wedstrijd begon fel en dat beloonde zich ook met de 1-0 voorsprong, dit verdubbelde zich al snel naar de 2-0. Het spel was onder controle maar opeens viel daar toch de 2-1. Dat was ook de ruststand. Na de rust werd de aanval weer ingezet. Dat pakte goed uit, want na een mooie aanval werd daar dan toch weer de 3-1 gemaakt. Het spel veranderde meteen door een snel doelpunt van Athene en vervolgens nog een waardoor het alweer gelijk stond. Met een 3-3 stand waren er aanvallen van beide kanten maar uiteindelijk wist Weesp weer te scoren. Weesp verloor daarna de focus en kreeg een gelijkmaker en de 5-4 om de oren.

Dames
De dames van de MHCW hadden het moeilijk. Zij speelden tegen Hilversum een matige wedstrijd, maar wisten toch te winnen. De eerste helft was slecht, maar desondanks stond de verdediging goed en stond het met rust gewoon nog 0-0. Na de tweede helft werd meer tempo in het spel gebracht. Met succes. Tessel van Maanen scoorde de 1-0, een voorsprong die Weesp wist vast te houden.

Argus
Niet dit weekend, maar al woensdagavond: Argus uit tegen DKV IJmuiden. Deze tegenstander bleek vorig jaar een paar maten te groot. Ondanks deze voorgeschiedenis begon Argus sterk aan de wedstrijd. Argus wist met goed verdedigen en solide aanvallend spel bij te blijven. De ruststand was 6-5. Na de rust kwam Argus nog op 6-6, maar KWV liep toch een paar goals uit. Met een paar slimme goals werd de stand gelijkgetrokken naar 9-9. Kort hierna viel Joram Bauwens uit, waardoor het lastig werd om het niveau vast te houden. Dit, in combinatie met de ervaring en individuele kwaliteiten van de tegenstander, zorgde ervoor dat het einde duidelijk voor DKV was. Een 15-10 eindstand was het resultaat.